- A. ORTAK ALAN KURALLARI
Bulvar Loft Site Yönetimi; sitenin modern anlayışa uygun kullanılması, yararlanılması, korunması, ortak alanların her türlü bakım ve onarımı, güvenliği, temizliği, peyzaj ve çöp toplama gibi işleri, ortak alanların ve tesislerinin yönetilmesi, kullanılması, benzeri faaliyet ve hizmetlerin yerine getirilmesini görev edinmiştir.
Hizmetlerin yürütülmesinde sizlerden gelecek talep ve görüşleriniz bizim için çok önemlidir. Tüm site sakinlerimizin hakları ile müşterek hayatın getirdiği sorumluluklar dikkate alındığında toplu yaşam bazı hassasiyetleri ve özeni gerektirmektedir.
Sizlerin daha keyifli, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamanızı sağlamak, daha iyi hizmet verebilmek için sizlerin de işbirliğiyle Web Sitesi ve site yaşam rehberinde belirtilen hususlar ile yönetim tarafından yapılacak duyurulara uyulmasına ihtiyacımız bulunmaktadır.
- ❖ Genel Bilgiler
- Bağımsız bölüm listesinde konut olarak gösterilen bağımsız bölümler, münhasıran konut olarak kullanılır. Kat mülkiyetinde mesken olarak gösterilmiş olan bağımsız bölümlerinde sinema, tiyatro, gazino, gece kulübü, kahvehane, dans salonu gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastane gibi beslenme yerleri ile basımevi, sendika veya dernek merkezi, dershane vb. açamazlar. Kat mülkiyetinde mesken veya işyeri olarak gösterilmiş olan bağımsız bölümlerinde sinema, gazino, kulüp, kahvehane, dans salonu gibi eğlence ve basımevi, yatakhane, sendika, dershane, kreş vb. gibi yerler ile belirsiz sayıda ve randevusuz müşteri girişine imkân veren ganyan bayi, menkul kıymet aracı kurumu vb. alanlarda faaliyet gösteren ticari faaliyette bulunamaz veya kiraya veremezler.
- Ana gayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurumazlar. Bağımsız bölümlerini kumarhane, randevu evi gibi ahlaka ve adaba aykırı sayılacak bir şekilde kullanamazlar.
- Site sakini veya hiçbir organ, bağımsız bölüm, blok, ortak kullanılan yerler, parsel dışı kalan alan/yerlerde siyasi amaçlı gösteri ve toplantılar yapamazlar, buraları 3.kişilere bu amaçlarla kiralayamaz veya başka suretle kullandıramazlar.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, bağımsız bölümlerinin dış cephelerine, balkonlara, teraslara, ana girişe, kat aralarındaki boşluklara, çatıya, bağımsız bölümlerin pencerelerine, dışarıdan görünen veya dışarıya sarkan pankart, pano, tabela, levha ve satış-kiralamaya yönelik herhangi bir ilan sair (Türk bayrağı hariç) hiçbir şey asamazlar, yazı yazamazlar, direk ve benzerlerini dikemezler.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve Toplu Yapı Yönetim Planı hükümlerine uymakla karşılıklı olarak yükümlüdürler.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, kendi bağımsız bölümlerinde diğer kat maliklerini rahatsız edecek şekilde gürültü yapamazlar, doğum günü, yılbaşı, kına, nişan, düğün gibi özel eğlencelerde de diğer kat maliklerini rahatsız etmemeye özen göstermek zorundadırlar. Ayrıca, rahatsız edici duman ve kokular çıkartamazlar. İnsan sağlığı için tehlike arz edecek faaliyetlerde bulunamazlar.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, radyo, CD Çalar, Televizyon gibi elektronik aletleri ile her türlü müzik aletlerini diğer bağımsız bölüm maliklerini rahatsız edecek şekilde kullanamazlar.
- Her site sakini ana gayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer site sakinine karşı sorumludur.
- ❖ Siteye Giriş ve Çıkışlar
◆ Araç girişleri
● Site sakini, site yönetiminden temin edecekleri otomatik geçiş sistemi (OGS) kartları ile giriş kapılarını açacaklardır. Site sakinleri OGS sisteminde herhangi bir problem ile karşılaştıklarında site yönetimi ve güvenlik ekibinden yardım istemelidir.
● Sitemize araçla girişlerinizde, güvenlik görevlilerinden giriş - çıkış kapılarının açılması talep edilmemelidir. Güvenlik görevlileri, hiçbir koşulda (acil durumlar hariç) kapıları açmamak üzere talimat almıştır.
● Site kapalı otoparkına araçla giriş yapmak isteyen ve OGS kartı olmayan site sakini için kimlik kontrolü yapılması zorunludur. Site kayıtlarında mevcut olmayan şahıslar, gerekli araştırma ve koordinasyon kurulduktan sonra siteye giriş yapabilecektir.
● Bir öndeki araç giriş yaptıktan sonra, kapı açıkken, kontrolsüz bir şekilde giriş yapılmaması, kapının kapanmasının beklenmesi rica olunur. Kapılara çarpma dolayısıyla araçta veya kapıda oluşabilecek hasarlardan Site Yönetimi sorumlu değildir. Kapı açıkken kontrolsüz giriş yapan araçlar, takibe alınır.
● Misafir araçları kapalı otoparka giriş yapamayacakları için açık otoparkta misafir araçları için tahsis edilen bölümü kullanabilirler.
● Nakliye, su, market, satıcı ve pazarlamacı vb. gibi araçlar kapalı otoparka giremezler.
◆ Yaya girişleri
● Sitemizin Yavuz Sultan Selim Bulvarı cephesinde bulunan yaya giriş noktasından parmak izi ile giriş yapılabilmektedir. Bu girişi kullanmak isteyen site sakinlerinin Site Yönetimine parmak izi tarama işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
● Blok içlerine giriş yapmak için özel şifre kullanılır. Ayrıca proximity kart/anahtarlıkla da giriş yapılabilmektedir. Bu kart veya anahtarlıklar site yönetiminden temin edilebilir.
● Siteye taşınma sırasında her bloğa 1 adet şifre verilecek olup, kimseyle paylaşılmaması önemlidir. Şifre paylaşımı sonrasında gerçekleşebilecek durumlarda site yönetimi ve çalışanları sorumlu olmayacaktır. İsteyen site sakini kendisine özel yeni şifre belirleyebilmektedir.
- ❖ Daire Dış Cepheleri
- Bağımsız bölümlerin dış görünümü ve mimarisinde hiçbir değişiklik yapılamayacağı site yönetim planında açık bir şekilde ifade edildiğinden, site sakininin bu hususlara uyması gerekmektedir. Her türlü tadilat bu kapsamda değerlendirilecektir. (Yeni kapı, pencere açmak, balkonları herhangi bir malzeme ile kapatmak, sundurma depo gibi yapılar inşa etmek, vb.)
- Blok dış cepheleri ve balkon içlerinde sitedeki binaların genel görüntüsüne uymayan ve/veya genel görüntüyü bozabilecek PVC, sineklik, panjur vb. değişiklikler yapılamaz.
- Yapının dış estetiğinde yapılacak değişiklik ve düzenlemeler de; bloktaki bütün kat maliklerinin rızalarından ve Bulvar Loft Toplu Yapı Yönetim Kurulu’nun olurundan başka, mutlaka Akfen İnşaat ve Proje Yönetimi A.Ş.’nin yazılı muvafakatini almak zorundadır.
- Site sakini ile onların külli ve cüzi halefleri çatıya/terasa ve balkonlara telsiz antenleri, TV antenleri takamaz, teras ya da çatı alanlarına su veya mazot deposu gibi ek donatım yapamazlar.
- Mevcut site aydınlatması dışında, masrafına kendilerinin katılacağını belirterek dış cephelere projektör, spot lambaları gibi aydınlatma cihazları yerleştiremezler.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, bağımsız bölümlerinin dış cephelerine, balkonlara, teraslara, ana girişe, kat aralarındaki boşluklara, çatıya, bağımsız bölümlerin pencerelerine, dışarıdan görünen veya dışarıya sarkan pankart, pano, tabela, levha ve satış-kiralamaya yönelik herhangi bir ilan sair (Türk bayrağı hariç) hiçbir şey asamazlar, yazı yazamazlar, direk ve benzerlerini dikemezler.
- Site sakinleri tarafından pencere veya balkonun aynı renkle bile olsa boyanması mümkün değildir.
- Site sakinleri, Site Yönetiminden, bağımsız bölümlerinin iç ve dış mekânlarına takılacak klimalarla ilgili olarak yer konusunda görüş almalı ve bu görüş doğrultusunda hareket etmelidir.
- Blok dış cephelerine, bahçe çitlerine halı, kilim, örtü vs. malzemeler hiçbir maksatla asılamaz. Bu konuda site sakini tarafından, ev çalışanları, misafir ve ziyaretçiler vb. bilgilendirilmelidir.
- ❖ Balkon ve Kış Bahçesi Kapama Esasları
- Balkon kapamaları mevcut uygulamalar esas alınarak bina bütünlüğü bozulmayacak şekilde site yönetimindeki mevcut projelere uygun olacak şekilde yapılabilir.
- Balkon kapama yapmak isteyen kat malikimiz site yönetimi ile irtibata geçerek kendi cephesine uygun proje bilgilerini alarak, doğrama rengi ile cam bölümü sayısına göre kapama işlemi yapabilir.
- Bahçe katlarında yapılacak kış bahçesi uygulamaları için işlem yapılmadan önce kat maliki tarafından hazırlatılacak proje site yönetimine onaya sunulacak, yapılacak incelemeden sonra uygun bulunduğu takdirde bahçe kapama işlemi yapabilecektir. Yönetim tarafından projede yapılacak değişikliklere kat malikleri tarafından uyulma zorunluluğu vardır.
- Bahçe kapama projeleri binaların genel projesi dışındaki işlemler olduğundan dolayı sorumluluk kat malikine aittir. Yapılan kapamalar, belediye veya diğer yetkili kurumlar tarafından proje dışı işlemler olarak değerlendirilmesi ve yapının ortadan kaldırılması kararının verilmesi durumunda bu işlemden dolayı site yönetimi sorumlu tutulamaz.
- ❖ Blok Girişleri ve Sahanlıklar
- Site sakinlerince blok giriş kapılarının devamlı kapalı tutulması gerekmektedir. Blok içi kapıları şifreli sistemle dışarıdan açılmakta olup, şifreler her blok için düzenlenip, her bağımsız bölüm için 1 adet şifre site sakinlerine bildirilmektedir. Site Yönetimi tarafından belirlenen şifrelerin “bilmesi gereken prensibine” göre yetkisiz 3. şahıslarla paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir.
- Blok girişlerine, sahanlıklara ve bağımsız bölüm kapı önlerine görüntüyü bozacak ve/veya hareketi engelleyecek şekilde çocuk arabası, akülü araba, scooter, bisiklet, saksı gibi eşyalar bırakılmamalıdır.
- Bağımsız bölüm kapı önlerine kısa bir süre de olsa ayakkabı, terlik, şemsiye gibi eşyalar bırakılmamalıdır.
- Bağımsız bölüm kapı önlerine çöp konulmayacak, çöpler her katta bulunan çöp odalarındaki amacına uygun (evsel-yeşil renk ve geri dönüşüm-mavi renk) konteynerlere, daire sakinlerince bırakılacaktır.
- Mevcut site aydınlatması dışında, masrafına kendilerinin katılacağını belirterek dış cephelere projektör, spot lambaları gibi aydınlatma cihazları yerleştiremezler.
- Blok giriş ve sahanlıklarında çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle konuşmamaya özen gösterilmelidir.
- Blok giriş ve sahanlık duvarları temiz tutulmalı, izinsiz ilan vb. şeyler yapıştırılmamalı, çocukların duvarları yazı ve resimlerle kirletmemeleri konusunda ebeveynler özen göstermelidir.
- ❖ Teras ve Balkonlar
- Balkonlarda çevreyi rahatsız edecek göze hoş görünmeyen düzensizliklere izin verilmemeli, balkonlar kullanılmayan eşya deposu haline dönüştürülmemelidir.
- Balkonlara dışarıdan görülecek ve estetiği bozacak şekilde eşya konulmamalı (kova, süpürge, çöp kutusu, bisiklet, makine vs) ve tehlike arz edebileceği için dışarı doğru çiçeklik asılmamalıdır.
- Balkonlara ve demirlere çamaşır, havalandırma ve kurutma amaçlı halı, kilim asılmamalıdır.
- Balkon ve pencerelerden halı, kilim, vs. şeyler silkelenmemeli ve asılmamalıdır.
- Bağımsız bölüm balkon ve pencerelerinden hiçbir surette su ve benzerleri dökülmemeli, çöp ve sigara izmariti atılmamalı ve atılan cismin penceresi açık olan veya bahçe katında olan sakinlerimize rahatsızlık vereceği unutulmamalıdır.
- Balkonlar mümkün olduğunca akan su ile yıkanmamalı, balkonların yıkanması durumunda alt bağımsız bölümlere suyun akmaması için dikkat edilmelidir.
- Balkon ve bağımsız bölüm içlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle televizyon ve müzik dinlenmemelidir.
- Site sakinleri ile onların külli ve cüzi halefleri, çamaşır kurutmak maksadıyla da olsa, binaların dış cephesine ve dıştan görülebilecek yerlerine ve bahçelere çamaşır asmamalıdır.
- Balkon ve teraslarda duman ve koku çıkaran mangal, barbekü vb. pişirme işlemleri yapılamaz.
- ❖ Yeşil Alanlar ve Süs Havuzları
- Peyzaj projesine bağlılık esastır. Site yönetiminin bilgisi dışında ve peyzaj projesine aykırı şekilde ortak ve bağımsız bahçe alanlarına/yeşil alana çiçek, çalı formu, bitki, ağaç fidanı dikilmemelidir.
- Çiçekler koparılmamalı, çiçeklere zarar verilmemelidir.
- Toprak zeminde peyzaj amaçlı dahi olsa izinsiz kazı yapılması, toprak altında enerji mecraları bulunması nedeniyle kesinlikle yasaktır. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek her türlü hasar, sebep olan site sakini veya bağımsız bölümü kullanan tarafından karşılanır.
- Hiçbir daire sakini toplu yapı ortak yeri niteliğindeki bahçelerden kişisel olarak istifade edemez, bu alana eşya koyamaz veya kendi kullanım alanına dahil edemez.
- Bağımsız bölümler, sadece kendisine tahsis edilmiş olan bahçe alanı ile sınırlı olmak üzere bahçelerden istifade edebilirler.
- Çimlerin üzerinde top oynanmamalı, bisikletle dolaşılmamalı ve yürünmemelidir.
- Yürüyüş için yürüyüş parkurunun veya site içinde ekili olmayan yolların kullanılması ve yeşil alanlarda yürüyüş yapılmaması gerekmektedir.
- Mevcut yeşil alanlardaki bitkiler kişisel düşüncelerle Site Yönetimine bilgi verilmeden sökülmemelidir.
- Yeşil alanlardan diğer site sakinlerinin de faydalanacağı düşünülerek bu alanların evcil hayvanlar tarafından kirletilmesine kesinlikle müsaade edilmemelidir.
- Site sakinleri dinlenme alanları etrafındaki yürüyüş yollarını, kameriyeleri kullanırken, çevreyi rahatsız etmemeye özen göstermelidir.
- Yeşil alanlara ve süs havuzlarına sigara, kağıt mendil, plastik bardak vs. gibi çöp atılmamalıdır.
- Site sakinleri 12 yaşından küçük çocuklarını süs havuzu etrafında ve kameriyelerde yalnız bırakmamalıdır.
- Süs havuzundaki suya kesinlikle girilmemelidir.
- Süs havuzu ve yeşil alan sulama suları kesinlikle içilmemeli, temizlik amaçlı kullanılmamalıdır.
- ❖ Çocuk Oyun Alanları
- Çocukların blok içerisinde, blok giriş sahanlıklarında ve peyzaj alanlarında oyun oynamalarına izin verilmez. Bu çocuklar oyun oynamaları için çocuk oyun alanı ve spor sahasına yönlendirilir.
- Çocuk oyun alanı, spor sahası ve site ortak alanlarında, site sakinlerini rahatsız edici aşırı gürültü, edep ve ahlaka aykırı, küfür, yüksek sesle bağırılmamalıdır. Bu ayıp fiili işleyenlerin ebeveynleri ve site sakinleri müteselsilen sorumludurlar.
- Çocuk oyun alanındaki alet ve ekipmanlar amacına uygun olarak kullanılmalı, vurma, kırma, çizme, delme vb. gibi olumsuz hareketlerden kaçınılmalıdır.
- Hiçbir daire sakini toplu yapı ortak yeri niteliğindeki bahçelerden kişisel olarak istifade edemez, bu alana eşya koyamaz veya kendi kullanım alanına dahil edemez.
- Oyun aletleri temiz kullanılmalı, diğer kullanıcılarda düşünülerek hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve çamurlu ayaklar ile çıkılmamalıdır.
- 10 yaşından küçük çocuklar oyun alanlarına yalnız gönderilmemeli ve yalnız bırakılmamalıdır. Yanlarında mutlaka bir yetişkin olmasına dikkat edilmelidir.
- ❖ Otoparklar
- Site sakinleri, kendilerine verilen OGS kartlarıyla giriş kapılarını açacaklardır. Site sakinlerinin siteye araçla girişlerinde, güvenlik görevlilerinden giriş – çıkış kapılarının açılmasını talep etmemelidir. Güvenlik görevlileri, hiçbir koşulda kapıları açmamak üzere talimat almıştır.
- Sitemize araçla giriş yapmak isteyen ve OGS’si olmayan daire sakinleri için kimlik kontrolü yapılması zorunludur. Site kayıtlarında mevcut olmayan şahıslar, otopark girişi yapamazlar.
- Bir önceki araç giriş yaptıktan hemen sonra, kapı açıkken, kontrolsüz bir şekilde giriş yapılmaması; kapının kapanmasının beklenmesi rica olunur. Kapılara çarpma dolayısıyla araçta veya kapıda oluşabilecek hasarlardan Site Yönetimi sorumlu değildir. Kapı açıkken kontrolsüz giriş yapan araçlar, takibe alınır.
- Site içerisinde seyir halindeki bütün taşıtlar için azami hız 20 km/saat’tir. Bu hızın üzerine çıkılmamasına özen gösterilmelidir.
- Site sakininin kendi aracı olsa dahi ruhsatında LPG işlenmemiş araçlar, emniyet açısından uygun olmadığından site içine alınmayacak ve park edilmeyecektir. Ruhsatta işlenmiş olsa dahi LPG’li araçlar emniyet açısından kapalı otoparka park edemeyeceklerdir.
- Veliler tarafından; çocukların otoparka oyun veya başka amaçla girmeleri, olası kazalara karşı tedbir olarak engellenmelidir.
- Sakinlerimiz araçlarını kendi bağımsız bölümleri için tahsis edilmiş park yerlerine park etmelidir. Kendilerine tahsis edilmeyen kapalı otopark alanına araç park etmemeli, başkalarına ait araçların park etmesini engelleyici veya güçleştirici şekilde araç veya başkaca bir şey bırakmamalıdır.
- Araçlar otoparklarda belirlenen düzende ve çizgileri taşmayacak şekilde park edilmelidir. Aksi halde araç sahipleri uyarılacaktır, uyarıya uymayan site sakinin aracı yönetimce çektirilecek ve çekme ücreti ilgili site sakinine fatura edilecektir.
- Misafir araçları, kapalı otoparklara alınmayacaktır.
- Ziyaretçi araçlarının site kapalı otopark alanına alınması konusunda güvenlik personeline baskı yapılmamalıdır.
- Bağımsız bölüme tahsisli otopark sayısından fazla aracı olan sakinler, araçlarını site dışına park etmelidir.
- Araç içindeki çöp ve kül tablaları otoparkın içinde veya dışında yerlere boşaltılmamalıdır.
- Özel sürücüsü olan araçların otoparkta bağımsız bölüm sahiplerini beklerken araçlarını çalışır vaziyette bekletmemeleri sağlanmalıdır.
- Araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarım ve paspas temizlikleri otoparklarda yapılmamalıdır.
- Otopark içindeki araçlarda cep telefonu, dizüstü bilgisayar vb. kıymetli eşyalar görünür şekilde bırakılmamalıdır.
- Otopark içindeki araçların üzerinde anahtar bırakılmaması, araç kapılarının araç terk edildiğinde kilitli bulundurulması hırsızlıklara karşı kişisel önlemler arasında değerlendirilmektedir.
- Otopark içinde şahsi eşyalar bırakılmamalıdır.
- Araç anahtarları hiçbir nedenle sitede görevli güvenlik, temizlik ve teknik personele emanet edilmemeli, olası olaylar konusunda sorumluluk anahtarı teslim eden site sakinine ait olacağı bilinmelidir.
- Araç park ederken ambulans, yangın aracı vb. acil durum araçlarının geçişi engellenmeyecek şekilde park edilmelidir.
- Site sakinleri evine yakın olduğu gerekçesiyle de olsa site içindeki yol üzerine araçlarını park etmemelidir.
- Araç sahipleri, araçlarını park etmeyi müteakip aracın kilitli olduğunu, açık pencere camı bulunmadığının kontrol etmelidir.
- Otoparklarda araçların birbirlerine çarpması veya sürtünmesi şeklinde meydana gelen kaza nedeni ile hiçbir site sakini veya üçüncü şahıs, zararlarının yönetim ortak giderlerden ödenmesini istememelidir.
- Sürücüleri, sahipleri veya kiracıları tarafından aranmasına izin verilmeyen araçlar otoparka ve ana gayrimenkule kesinlikle alınmayacaktır.
- Girmesi-çıkması zor ve diğer araçlar için tehlikeli olan geniş ve büyük araçlar ile üzerinde ağır yük bulunan araçlar kapalı otoparka alınmazlar.
- B. TAŞINMADA YAPILACAKLAR
❖ Siteye Taşınma
- Siteye taşınacak ev sahipleri ve kiracılar taşınmadan önce site yönetimine müracaat ederek kayıt işlemlerini yaptırırlar. Blokların her cephesinde seyyar taşınma asansörü kurulamadığı ve her blokta bir adet yük asansörü olduğu için taşınmalar site yönetimince koordine edilerek randevulu şekilde yapılmaktadır.
- BULVAR LOFT Toplu Yapıları Sitesine yeni taşınanlar;
● Daire sahibi ise aşağıdaki bilgi ve belgeler talep edilecektir (üye bilgi formu doldurulacaktır).
✓ Sahibi olduğu bağımsız bölüme ait tapu fotokopisi,
✓ Bağımsız bölüm no
✓ Üye adı-soyadı
✓ Bağımsız bölümde ikamet edenlerin bilgileri (ad-soyad-yaş vb)
✓ Daimi hizmetli mevcut mu (adı soyadı, yaş, kimlik fotokopisi vb)
✓ Yabancı uyruklu çalışan mevcut mu (kimlik bilgileri)
✓ Evcil hayvan mevcut mu (sayısı, cinsi)
✓ Sahip oldukları araçlara ait bilgileri
✓ Üye telefon no (ev, iş, GSM)
✓ Üye e-mail adresi
✓ Resmi yazışma adresi ve İletişim bilgileri
● Kiracı ise; aşağıdaki bilgi ve belgeler talep edilecektir (üye bilgi formu doldurulacaktır).
✓ Kira kontrat fotokopisi,
✓ Bağımsız bölüm no
✓ Kiracı adı-soyadı
✓ Bağımsız bölümde ikamet edenlerin bilgileri (ad-soyad-yaş vb)
✓ Daimi hizmetli mevcut mu (adı soyadı, yaş, kimlik fotokopisi vb)
✓ Yabancı uyruklu çalışan mevcut mu (kimlik bilgileri)
✓ Evcil hayvan mevcut mu (sayısı, cinsi)
✓ Sahip oldukları araçlara ait bilgileri
✓ Kiracı telefon bilgileri (ev, iş, GSM)
✓ Kiracı e-mail adresi
✓ Resmi yazışma adresi ve İletişim bilgileri
● Site sakini tarafından taşınmayı yapacak firma, araç plakası ve sorumlu isminin bildirilmesi gerekmektedir.
● Taşınmaya başlamadan evvel güvenlik görevlisi ve taşımayı yapacak sorumlu, taşınma güzergâhını birlikte kontrol edecek ve taşınma tutanağının ilgili bölümünü doldurarak imzalayacaktır.
● Taşınma işlemi için hangi güzergâhın kullanılacağı, ne tür araç ile taşınma yapılacağı ve eşyaların daire içerisine nakil işlemlerinin planlaması için mutlaka site yönetimi ile görüşülerek koordine edilmelidir.
● Taşınmayı müteakip aynı kontrol tekrar yapılarak hasar mevcut ise tutanağa yazılacak ve karşılıklı imza edilecektir.
● Taşınma işlemleri hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında, Cumartesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşebilir. Pazar günü taşınma işlemi yapılmamaktadır.
● Bloklardaki kat hollerinde bulunan asansörler ile eşya taşınması yasaktır. Eşya taşımaları yangın merdivenleri bölümünde bulunan yük asansörleri ile yapılmalıdır. Taşınan üye, eşya taşıması sırasında yük asansörün çizilmemesi ve zarar görmemesi için gerekli önlemi almakla yükümlüdür.
● Taşınma esnasında ortak alanlara ve asansörlere verilecek zarardan ve zararın karşılanmasında taşınmayı yaptıran ev sahibi/kiracı sorumludur.
● Blokların kat hollerinde ve daire içlerinin tavanlarında (bloklar arası değişiklik gösterebilir) yangın sistemlerine bağlı sprinkler mevcuttur. Yük ve eşya taşıma sırasında kat hollerinde ve blokların daire içindeki tavanlarda bulunan yangın sprinklerine herhangi bir cisim veya eşyanın çarpması halinde sprinkler patlayacaktır. Meydana gelecek kazalardan taşınan sakinler doğrudan sorumludurlar. Taşınma sırasında sprink sistemine çarpmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
● Bina girişlerine, otoparkta araç park alanlarına, asansör önlerine ve kat hollerine taşınan eşyaların konulmamasına dikkat edilmelidir.
● Çalışma saatleri bitiminde binada çalışan işçilerin binayı terk etmeleri zorunludur. Bina ve çevresinde gezinmek, toplu halde site içinde beklemek yasaktır.
● Gürültülü ve darbeli cihazların çalıştırılması hafta içi günlerde ve 09:00 ile 18:00 saatleri arasında yapılabilir. Taşınma yapılacak dairede tadilat esnasında fazla gürültülü çalışma ihtiyacı olması halinde çalışma sürelerini yeniden belirlemek için Site Yönetimine bilgi verilmelidir.
● Taşınma sırasında ambalaj malzemeleri, atıkları ve benzeri maddeler yollara veya bitişik mahallere konulmamalı ve/veya dökülmemelidir. Taşınmada nakliye firmasına ait her türlü atık malzemenin taşıma firması tarafından alınması site sakinince sağlanmalıdır.
● Taşınma sebebi ile çevre ve ortak alanlar dolaylı ve doğrudan kirletildiği takdirde site sakini bunları temizlemekle yükümlüdür.
● Taşınma sırasında çevrede çalışma ve iş güvenliği mutlaka alınacaktır. Alınacak koruma tedbirleri Site Yönetiminin belirlediği standartta olacaktır.
● Taşınma işlemi tamamlandıktan sonra koruma ve güvenlik amaçlı alınan tedbirler kaldırılacak ve ilgili malzeme ve ekipman bölgeden tahliye edilecektir.
● Siteye kiracı olarak taşınacak üyelerin yönetim ile görüşerek taşınacağı bağımsız bölüme ait tahakkuk etmiş ve ödenmeyen borcu bulunup bulunmadığını öğrenmeleri önemle hatırlatılır.
❖ Siteden Taşınma
- Taşınacak daire sakininin muhasebeden borcu yoktur yazısı alması ve yazıyı taşınma sırasında Güvenlik Md.lüğüne ibraz etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde taşınma işlemine izin verilmez.
- Siteye taşınırken uygulanan prosedür aynen uygulanacaktır.
- C. SİTEDE YAŞAM
- ❖ Çöp Toplanması, Geri Dönüşüm
- Bloklardaki daire sakinleri çöplerini kapalı bir poşet içerisinde, her bir kat holündeki çöp odalarında bulunan çöp konteynırları içine bırakacaktır.
- Çöplerin ayrıştırılarak atılmasına dikkat edilmeli, evsel atıklar için yeşil renkli konteynırlar ve geri dönüşüm atıkları için mavi renkli konteynırlar kullanılmalıdır.
- Çöplerin, istenmeyen koku ve sıvıların sızmasına engel olacak şekilde, çöp poşetlerinin delik olmamasına ve ağzının kapalı olarak tutulmasına dikkat edilmelidir. Belirlenen çöp alanları dışına kesinlikle çöp bırakılmamalıdır.
- Geri dönüşüm atıkları; kat hollerindeki çöp odasında bulunan mavi renkli konteynere gazete, her türlü kağıt atıkları, plastik atıkları, pet şişeler, cam şişeler, plastik poşetleri vb. geri dönüşüm ürünleri atılmalıdır. Geri dönüşüm ürünleri, periyodik aralıklarla Gölbaşı Belediyesi yetkililerince alınmaktadır.
- Atık Piller ve yağlar; Çevreye zararlı etkileri kalıcı olan atık pillerin bertaraf edilebilmesi için her blokun zemin katında bulunan atık pil ve yağ geri dönüşüm kutularına bırakılmalıdır. Toplanan atık yağ ve atık piller Gölbaşı Belediyesi yetkililerince periyodik aralıklarla alınmaktadır.
- Çevreye koku yaymaması için çöp konteynerinin kapağı ve çöp odasının kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır.
- Kapılarının önlerine kesinlikle çöp bırakılmamalıdır.
- Otopark bölgesine “daha sonra atılır” veya “temizlik personeli alır”, düşüncesiyle çöp vb. şeyler bırakılmamalıdır.
- Evden çıkan eski eşya veya atılacak büyük ebatta nesneler daire sakinince siteden uzaklaştırılmalıdır.
- Dolan çöp konteynırları, her gün 08:30- 12:00 saatleri arasında boşaltılarak, çöp toplama merkezine nakledilecektir.
- ❖ Asansör Kullanımı ve Şaftlar
- Asansörlerin periyodik bakım sözleşmeleri yapılmış olup daimi surette faal bulunması sağlanmaktadır.
- Asansörlerimizin faaliyet durumu teknisyenlerimiz tarafından kontrol edilmektedir. Buna rağmen meydana gelen arızaların site yönetimine vakit geçirmeden bildirilmesi arızaya müdahale bakımından yararlı olacaktır.
- Asansör kullanma talimatları ilgili firma tarafından teknik özellikler de göz önünde bulundurularak asansör kabinlerine konulmuştur. Site sakinleri asansörleri bu talimatlar gereği kullanmalıdır.
- Asansör iç kaplamalarına, kabin aynasına yazı yazmak, çizmek, kir ve leke bırakacak uygulamalarda bulunmak, yasaktır. Bunu yapan daire sakini, çalışanı, misafiri veya işçileri tespit edilerek verilen zarar daire sakini tarafından karşılanacaktır. Bu yüzden site sakinlerinin bu konulara azami hassasiyet göstermeleri uygun olacaktır.
- Bağımsız bölümlerin su, doğalgaz, elektrik tesisat ve saatlerinin bulunduğu şaftlar teknik personel nezaretinde temizlik görevlileri tarafından temizlenmekte ve şaftların kilitli bulunması sağlanmaktadır.
- Şaftlar bağımsız bölümlerin teknik arızalarına müdahale kolaylığı sağlamak maksadı ile inşa edilmiştir. Şaftların içerisine çöp ve sair malzemeler konulmamalıdır.
- ❖ Daire İçi Tadilat
Bağımsız bölüm içindeki tadilatlar, imar mevzuatı uyarınca ruhsatı gerektirmeyen işlerden olmak koşulu ile ana yapıya zarar vermeden yapılabilir. Kendi bağımsız bölümü içinde, yeniden inşaat müsaadesi alınmasını icap ettiren bir değişiklik yapmak isteyen kat maliki, bloktaki bütün kat maliklerinin rızalarından ve Bulvar Loft Toplu Yapı Yönetim Kurulu’nun olurundan başka ve mutlaka Akfen İnşaat ve Proje Yönetimi A.Ş.’nin yazılı muvafakatini almak zorundadır.
Kat maliki kendi bağımsız bölümünde ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.
Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumludur.
- Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında önceden Site Yönetimine bilgi verilmeli ve Yönetim Planındaki esaslara uyulmalıdır.
- Tadilat inşaatına başlamadan önce binaya giriş ve çıkışlarda emniyeti sağlamak amacı ile site sakininin veya proje sorumlularının dekorasyon ve diğer konularda çalışmakta olduğu kişilerin isim listelerini, araç plakalarını Site Yönetimine bildirmeleri gerekir. Aksi halde isimleri bildirilmeyen kişilerin siteye girişlerine izin verilmez. Güvenlik konusunda taviz verilmesi talep edilmemelidir.
- Tamirat ve tadilat işleri hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında, Cumartesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında yapılabilir. Mal ve can güvenliğini ilgilendiren acil durumlar haricinde, Pazar günleri tadilat ve tamirat işleri kesinlikle yapılamaz. Yapılan tadilat işlerinde binanın ana taşıyıcı yapısına ve tesisatına kesinlikle müdahale edilemez.
- Yapım sırasında inşaat malzemeleri, inşaat atıkları, hafriyat ve benzeri maddeler kat hollerine veya bitişik mahallere konulamaz ve dökülemez. Onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde daire sakini tarafından veya onarımı yapan firma tarafından site dışına çıkarılmalıdır.
- Çalışma saatleri bitiminde sitede çalışan işçilerin binayı terk etmeleri zorunludur. Konaklama, bina ve çevresinde gezinmek, toplu halde sohbetler yasaktır.
- İnşaat dekorasyon ve çalışmalarında, çalışanların ve çevrenin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri mutlaka alınacaktır. Tedbir alınmaması sonucu doğabilecek tüm olumsuzluklarda ve giderilmesinde site sakini sorumludur.
- Sitenin güvenliğini sağlayan sistemler veya ortak alanlara ait ekipman ve sistemler yerinden sökülemez, açılamaz, yeri değiştirilmez.
- Site içinde ve dairelerde yapılacak tüm çalışmalarda taşeron firmalar güvenlik ve temizlik kurallarına uymakla yükümlüdürler.
- Site sakininin veya onların bağımsız bölümlerinde çalışanlar ile onlarla ilgili kişilerin, ana gayrimenkul veya bina ortak alanlarında meydana getirdikleri zararları ve hasarı, site sakini üstlenir ve derhal ödemeyi yapar.
- ❖ Evcil Hayvanlar
- Site sakinleri, bağımsız bölümlerinde ve bağımsız bölümlerin balkonlarında ve ortak yerlerde küçükbaş ve büyükbaş hayvan, güvercin, tavuk ve benzeri hayvanları besleyemezler.
- Kedi, köpek, kuş gibi hayvanları da ancak saldırgan olmamaları, gürültü çıkartmamaları, çevreyi kirletmemeleri ve her koşulda diğer site sakinlerini rahatsız etmemeleri ve zarar vermemeleri şartı ile ancak kendi bağımsız bölümlerinin içinde besleyebilirler. Aksi takdirde Toplu Yapı Yönetimi hayvanın toplu yapı alanı dışına çıkarılmasını isteyebilir.
- Kanunen beslenmesi yasak olan köpek ırklarının sitede bulundurulmasına müsaade edilmez.
- Site sakinleri, hayvanların barınması için kulübe, baraka vs. yapamazlar, aksi takdirde Site Yönetimi tarafından yıktırılır, masrafları da ilgili site sakininden tahsil edilir.
- Site sakinleri, sahibi bulundukları evcil hayvanların aşılarını düzenli olarak yaptırmak ve bununla ilgili karneye en kısa sürede erişebilir olmasını sağlamak ve site yönetimine zamanında bildirmek zorundadır.
- Site sakinleri sahip oldukları veya besledikleri evcil hayvanın sitede bulunan diğer şahıslara, site ortak alanlarına ve site ortak mallarına vereceği zarardan ve bu zararın tazmininden birinci derecede sorumludur.
- Evcil hayvanların çevreye ve diğer üyelerimize verdiği zarar ve rahatsızlıklar sahipleri tarafından giderilecek, rahatsızlıkların devam etmesi halinde site yönetim kurulunun alacağı karara göre davranılacaktır.
- Hayvan sahibi ya da hayvan muhafaza eden kurum ve kuruluş, hayvanın site içerisinde başıboş kalmasına engel olacak ve bu hayvanların açık alanlarda çevreye vereceği zararı önleyecek şekilde mutlaka ağızlığını takarak, tasma ile dolaştıracaklardır.
- Evcil hayvanların bakımı, gözetimi, takibi, beslenmesi ve kontrolü için hiçbir hizmet personelinden talepte bulunulmayacaktır.
- Evcil hayvanların ortak alanlara, dışkılama durumunda temizliği sahibi tarafından vakit geçirmeden yerine getirilmelidir. Evcil hayvanların ortak kullanım alanlarına (bina holleri, asansörler, yürüyüş yolları, peyzaj alanları vb.) dışkısını yapması durumunda bu dışkıların sahipleri tarafından toplanıp, uygun şekilde atılması sağlanmalıdır.
- Sitenin ortak kullanım alanlarına, hayvan beslemek amacıyla yiyecek artıklarının konulması kesinlikle yasaktır.
- Hayvan besleme konusunda yukarıda belirtilen kuralların dışına çıkılması ve uyarılara rağmen aynı davranışı sürdürmeye devam eden site sakinine, Yönetim Kurulunun onayı ile ceza tahakkuk ettirilir.
- ❖ Ziyaretçi Kuralları
- Siteye giriş sırasında kimlik kontrolü ve yönlendirme yapılmaktadır.
- Ziyaretçi araçları kapalı otoparkı kullanamayacaklardır.
- Siteye gelen ziyaretçi/satıcı/servis elemanı vb. olduğunda güvenlik tarafından site sakini aranacak ve gelen şahıs ile ilgili bilgi verilecek, site sakininin onayını müteakip içeri alınacaktır. Güvenlik tarafından kendisine ulaşılamayan site sakinine gelen şahıslar içeri alınmayacaktır.
- Siteye gelen ziyaretçiler, bina giriş kapısında gitmek istedikleri dairenin ziline basarak ve daire sakininin bina giriş kapısını açması üzerine giriş yapabileceklerdir. Güvenlik açısından daire sakininin gelen kişiyi ekranda gördükten sonra kapıyı açması önem arz etmektedir.
- Dairelerde yapılacak tüm tadilatlarla ilgili olarak yönetime, güvenliğe bilgi verilmesi, güvenlik ve kontrol açısından önemlidir.
- Siteye devamlı gelmesi muhtemel birinci derece yakınların veya ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı vb.nin listesi, site yönetimine verilmelidir.
- Tüm ziyaretçi ve diğer amaçlarla siteye gelen kişilerin davranışları, kurallara uymaları, blok içi ve daire içi olabilecek durumlarla ilgili sorumluluğu ilgili site sakinine aittir.
- ❖ Isınma ve Sıcak Su
- Isınma ve sıcak su merkezi sistemdir. Isınma kalorimetreli olup, ısınmanın kontrolü ve sınırlandırılması için “Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmeliği”nin 5.maddesi uyarınca bağımsız bölümlerde termostatik radyatör vanası kullanılmakta, konfor ve tasarrufunuz bu cihazlar ile sağlanmaktadır. Bu vanaların “0” ve “1” konumu yoktur, sonuna kadar kapatıldığında ortam sıcaklığı 15 ºC’ye tekabül eder. Bu sıcaklık değeri yönetmelik gereği minimum sıcaklık değeridir.
- Dairenizde oturmasanız bile ısı kolektörlerini kapatmayınız. İlgili yönetmelikte belirtilen şekilde 15°C minimum ısınma şartını sağlamak için; boş, kullanılmayan, ısıtma vanaları kapalı veya kısmi kapalı tüketimleri sıfır veya çok düşük tüketim yapmış olan bağımsız bölümlere; bir dairenin asgari 15°C ısınabilmesi için tüketmesi gereken enerjinin hesaplanması formülü ve tablosu kullanılarak tüketim bedeli uygulanmaktadır. Bu değerin altında kalan tüketimlerde ise hesaplanan değere tamamlanmaktadır.
- Sayaçları arızalı ve okunamayan bağımsız bölümlerin tüketimleri, ilgili yönetmelik gereği ortalama tüketime göre kıyas yapılarak hesaplanmaktadır.
- Termostatik vanalar
● Termostatik vana, oda sıcaklığını istediğiniz dereceye ayarlamanıza imkân sağlayan otomatik sıcaklık kontrol cihazlarıdır.
● Termostatik vana ortam sıcaklığına bağlı olarak ayarladığınız oda sıcaklığını koruyacak şekilde, kendiliğinden açılıp kapanır ve radyatörden geçen su miktarını ayarlar. Bu sıcaklık değerleri üreticilere göre değişiklik göstermekte olup yaklaşık değerlerdir.
● Radyatörün bulunduğu ortamın hangi sıcaklıkta olmasını istiyorsanız, termostatik vananızın ayarını o sıcaklığa karşılık gelen değere ayarlayınız.
● Termostatik vananızı bir kez istediğiniz sıcaklığa ayarladıktan sonra herhangi bir ek ayar yapmanıza gerek yoktur. Böylece, dış hava sıcaklığından bağımsız olarak evinizdeki tüm odaların sıcaklığı ayarlanan derecede sabit kalır.
● Termostatik vananızın üstünü örtmeyiniz, önünü kapatmayınız!
● Termostatik vanayı su, toz, çamur vb. dış etkenlerden koruyunuz!
* Radyatörünüz soğuduğunda termostatik vana ayarını değiştirmeyiniz!
● Radyatörünüzün soğuması oda sıcaklığının istenilen dereceye ulaştığı anlamına gelmektedir. Bu durumda radyatörünüzün üst kısmı sıcak alt kısmı soğuk olabilir. Oda sıcaklığı ayarladığınız sıcaklığın altına düşene kadar radyatörünüz soğuk olabilir.
● Evinizin havalandırması yapılırken uzun süreli havalandırma yapmanın, evinizi soğutacağını ve ısınma tüketimini artıracağını unutmayınız. Havalandırma yaptığınız odada bulunan termostatik radyatör vanasını en kısık pozisyona getirip, 10 dakikayı geçmeyecek şekilde havalandırma yapmanız uzmanlar tarafından önerilmektedir.
● Gereksiz yere açık bırakılan kapı, pencerelerin ısı tüketimlerinizi yükseltmeye neden olacağını unutmayınız!
● Radyatörlerinizde takılı olan termostatik vanalarınızın çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Örneğin termostatik vananız en kısık pozisyondayken radyatörünüz sürekli çok sıcak kalıyorsa, ya da pencerenizi açtığınız halde radyatörünüz ısınmıyorsa termostatik vananızın çalışmasıyla ilgili problem olabilir. Bu durumda Site Yönetimine bilgi veriniz.
- Sıcak su, merkezi sistem olup, her ay tüketiminiz oranında ilgili yönetmelik hükümlerine göre paylaşım yapılacaktır. Dairenizde kullanılan bataryalar miks tip batarya olduğundan dolayı tam ortadan açıldığında sıcak su da tüketildiğine lütfen dikkat ediniz. Eğer sadece soğuk su amaçlı kullanacaksanız, bataryanın soğuk su tarafında olduğundan emin olunuz. Bu hususlara dikkat etmediğiniz takdirde sıcak su tüketiminiz artacaktır.
- ❖ Posta ve Kurye Hizmeti
- Ana giriş kapılarında görevli güvenlik personelinin, site sakinlerine gelen posta ve kurye benzeri evrakı teslim alma görevi bulunmaz. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerekmektedir.
- Gelen posta ve kurye; blok giriş sahanlığındaki ilgili daire posta kutusuna gelen görevli tarafından bırakılacaktır. Elden teslim edilmesi gereken posta ve kurye içinse; görevli, blok girişinde ilgili daire zilini çalarak daire sakini ile iletişim kuracak ve daire sakininin kapıyı açması sonrasında blok içerisine giriş yapabilecektir.
- Site Yönetimi tarafından yapılacak duyurular e-mail, SMS veya ilan panosu ile yapılacaktır.
- ❖ İntercom (Görüntülü Görüşme Sistemi)
Güvenliği Arama: Monitör üzerindeki 1 No.lu şekildeki sembol butonuna basıldığında güvenlik merkezi aranacak ve karşı taraf cevap verdiğinde görüşme başlayacaktır. Görüşmeyi sonlandırmak için 3 No.lu veya 4 No.lu şekildeki sembol butonuna basabilirsiniz.
Dış Kapıyı Görüntüleme: Monitör üzerindeki 2 No.lu şekildeki butonuna basarak dış kapı panelinin görüntüsü ekranınıza gelecektir. 3 No.lu şekildeki sembol butonuna basarsanız konuşma sağlanır. 4 No.lu şekildeki sembol butonuna basarsanız görüşme sonlandırılır (monitöre müdahale etmezseniz 30 sn sonra otomatik olarak kapanacaktır).
Kapıyı Açma: Dış kapı panelinden dairenizin ziline basıldığında daire içi monitörün zili çalmaya başlayıp otomatik olarak aşağıdaki ziyaretçinin görüntüsü monitör ekranına gelecektir. Konuşma yapmak istiyorsanız 3 No.lu şekildeki sembol butonuna basmanız gerekecektir. Kapıyı açmak için 2 No.lu şekildeki sembol butonuna basmanız yeterlidir. Görüntüyü kapatmak için 4 No.lu şekildeki sembol butonuna ya da “kapat” butonuna basmanız gerekecektir (monitöre müdahale etmezseniz 30 sn sonra otomatik olarak kapanacaktır).
Gelen Ziyaretçileri Kontrol Etme: Monitör üzerindeki “Mesaj” butonuna basılarak açılan sayfada “Foto kontrol” seçeneğini tıkladığınızda gelen ziyaretçilerin kayıtlarını fotoğrafları ile beraber görebilirsiniz.
- ❖ İnternet ve TV Yayınları
◆ İnternet
Sitemizde Türk Telekom ve Superonline fiber optik internet altyapısı mevcuttur. Bu iki kurum üzerinden yeni abonelik veya nakil işlemleri yapılabilmektedir.
◆ TV Yayınları
Sitemizde merkezi olarak “Türksat”, “Hotbird” ve “Eutelsat” uydu yayını alt yapısı mevcuttur. Televizyonların dahili uydu alıcısı veya harici uydu alıcısı (receiver) kullanılarak, bu üç uydudan gelen yayınlar alınabilmektedir. İstendiği takdirde, “Digitürk”, “D-Smart”, “Tivibu” vb. yayınlar yeni abonelik veya nakil işlemleri yapıldığı takdirde izlenebilmektedir. Mevcut TV altyapısı her odadan ayrı yayın izlemeye uygundur.
- ❖ Bocce
Bocce kendine has dikdörtgen bir sahada oynanır. Bocce oyunu iki takımla oynanan bir spor dalıdır. Bu takımlar ister tek kişilik, ister iki, ister üç kişilik sporcularla oynanır. Tek kişilik bocce müsabakalarında oyuncular 4’er topla, 2’li veya 3’lü müsabakalarda 2’şer topla oynanır. Oyunda kullanılan sentetik topların çapları; 100-115 mm arasındadır. 4 cm çapındaki hedef topuna ise Pallino (misket) adı verilir.
Oyunun amacı pallino diye adlandırılan küçük hedef topa oyuncunun kendi topunu daha yakın atabilmesidir. Diğer oyuncu ise sıra kendisine geldiğinde kendi topunu pallinoya daha çok yaklaştırmaya çalışır, ya da daha yakın olmasını engelleyen rakibin topu uzaklaştırır.
Oyuna başlayan takım önce pallinoyu, sonra kendi topunu atar. Pallino atışının geçerli olması için atış “B” çizgisini geçmeden yapılmalı ve pallino “E” çizgisi ile karşı taraftaki “B” çizgisi arasında kalmalıdır. Ardından sırayla kendi atışlarını gerçekleştirir. Daha sonra, rakip oyuncu kendi topunu diğer oyuncunun topundan pallinoya daha yakına atana kadar tüm toplarını kullanır.
Oyunda üç çeşit atış vardır:
a. Yaklaşma Atışı (Punto): Oyuncuların saha içinde pallinoya kendi toplarıyla yaklaşmak için yaptıkları atışa “Punto” adı verilir. Bu atış “B” çizgisinden yapılır.
b. Direkt Vurma Atışı (Volo): Rakip topa, kendi topuna veya pallinoya direk yapılan atışlara “Volo” denilir. Bu atış “C” çizgisine kadar koşarak yapılır. Atılan top hedef toplara direkt ulaşmalı veya hedef topun 40 cm önüne çizilen teğet çizginin içerisine düşmelidir. Teğet dışından gelen top hedefi vursa da geçerli değildir.
c. Endirekt Vurma Atışı (Raffa): Topun önce yere sonra vurmak istenen topa çarptırılmasıyla yapılan atışlara da “Raffa” adı verilir. Bu atış “B” çizgisinden yapılır. Atılan top “D” çizgisinden ileri düşmelidir. Raffa atışında vurulması gereken toplara isabet eden atışlar geçersiz sayılır.
Takımların ellerindeki topların bitmesiyle bir raund sonlanmış olur. Pallinoya rakip takımdan daha yakın olan her top için bir puan kazanılır. Eğer bocce topu pallinoyla temas halindeyse bu 2 puan demektir. Her iki takımın topları aynı şekilde pallino topuyla temas halindeyse her iki takıma 1’er puan verilir. Bocce oyununda belirli bir süre yoktur. Raundlar sonunda hesaplanan puanlara göre toplamda 15 puan alan oyunun galibi olur.
Bocce oyun alanında zemin malzemesi olarak kullanılan kum, özellikli bir malzeme olduğundan dolayı çocukların başka maksatlı oynamalarına engel olunmalıdır.
- ❖ Sosyal Tesis, Kapalı-Açık Spor Alanları Kullanım Esasları
Sosyal tesis binası içerisinde; fitness salonu, sauna, buhar odası, kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır.
- Sosyal tesis, öncelikli olarak site sakinlerinin yararlanması amacıyla hizmet vereceği için site dışından misafir getirilmemesi önemle rica olunur.
- Sosyal tesis içerisinde yer alan havuz, fitness salonu, sauna, buhar odası kullanımında mutlaka kurallara uyulmalı, tehlikeli ve risk oluşturabilecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Bu aktivitelerin gerçekleştirilmesi sırasında olabilecek olumsuzluklarda site sakini ve/veya ebeveynleri sorumludur.
- Kiraya verilen dairelerin kat malikleri ile sitede yer alan konut ve işyerlerinin çalışanları, ortak alanlardaki sosyal tesis, kapalı spor alanları, sauna, buhar odası, havuz vb. faydalanamaz.
- Sosyal tesis kullanım saatleri 07:00-22:00 arasındadır. Bu saatler haricinde girişler, güvenlik görevlileri tarafından kilitlenecektir.
- Sosyal tesis, site sakinlerinin genel kullanımına açık olduğu için, tesis içerisinde bulunan havuz, sauna, buhar odası, fitness salonu alanların kullanım sorumluluğu ve kullanım sırasında olabilecek tüm olumsuzluklar kullanıcının kendisine ve/veya ebeveynine aittir. Olabilecek aksaklık ve olumsuzluklardan site yönetimi sorumlu tutulamaz.
- Kullanım sırasında verilen her türlü hasar ve zarar ilgili kişi ve /veya ebeveyninden tahsil edilir.
- ❖ Soyunma Odaları ve Duşların Kullanımı
- Soyunma maksatlı sadece soyunma odaları kullanılır, bunların dışındaki mahaller kullanılmamalıdır.
- Soyunma odaları temiz kullanılmalı, elbiseler düzenli olarak dolaplara bırakılmalıdır.
- Soyunma dolapları kullanım süresince kilitlenmelidir.
- Dolap şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.
- Tesisten ayrılırken soyunma dolapları boşaltılmalıdır.
- Soyunma odalarındaki dolaplar günlük kullanım içindir. Antrenman bitiminde elbiselerinizi dolaplarda bırakmayınız. Site Yönetimi, boşaltılmayan kilitli dolapları gün sonunda açmaya yetkilidir.
- Dolaptan boşaltılan eşyalar Site Yönetim tarafından 15 gün muhafaza edilir, teslim alınmazsa imha edilir.
- Unutulan terlik ve ıslak eşyalar muhafaza edilmeden imha edilir.
- Hijyen ve güvenlik gereği tüm eşyalar soyunma dolabına yerleştirilmeli (ayakkabı vs.) hiç bir eşya dolap dışında bırakılmamalıdır.
- Güvenlik gereği dolaplarda değerli eşya bulundurulmamalıdır.
- Site Yönetim kaybolan veya unutulan eşyalardan sorumlu tutulamaz.
- Lavabo ve duşlarda kişisel bakım yapılmamalıdır.
- Duşlarda şampuan, sabun vb. malzeme kullanmamalı ve azami 5 dakika kullanılarak gereksiz su tüketimine engel olunmalıdır.
- Kötü kullanımdan dolayı meydana gelen hasar ve ziyan ilgilisi tarafından karşılanır.
- Görevli personelin ikaz ve uyarılarına mutlak riayet edilmelidir.
- ❖ Havuz Kullanım Kuralları
- Havuz Pazartesi günleri hariç 07:00 – 22:00 saatleri arasında hizmete açık tutulacaktır.
- Kapalı havuzun kullanımında Site Yönetiminin belirlediği güvenlik ve hijyen kurallarına uyulması gereklidir.
- Yüzme bilmeyenler havuzu kullanmamalıdır.
- 0-3 yaş grubu çocuklar korumalı bezi dahi olsa havuza giremez.
- 12 yaş dâhil küçük çocuklar ebeveynleri yanlarında olmadan havuzu kullanamazlar. Reşit olmayan çocukların ise havuzu kullanmalarına ilişkin tüm sorumluluk ebeveynlerine aittir.
- Havuzda bone kullanılması zorunludur. Bonesiz olanlar havuza alınmazlar.
- Havuzlara girmeden önce mutlaka duş alınmalıdır.
- Havuza girmeden önce, havuz bölgesi girişinde bulunan ilaçlı su ile ayakların ve terliklerin dezenfekte edilmesi gereklidir.
- Havuz bölgesine kesinlikle ayakkabı ile girilmemelidir.
- Açık kanamalı yaralar, mantar ve bulaşıcı hastalık hallerinde ve sargılı durumlarda kesinlikle havuza girilmemelidir.
- Mayo, bikini veya şort dışında hiçbir giysi ile havuza girilmemelidir.
- Havuzda su yatağı, su koltuğu, su tabancası, palet gibi aksesuarlar kullanılmamalıdır.
- Havuz bölgesine dışarıdan yiyecek-içecek vb. sipariş edilmemelidir, satıcılar havuz bölgesine giremezler.
- Sosyal tesiste ve havuzların çevresinde, site sakinlerinin huzurunu kaçıracak davranışlarda bulunulmamalıdır.
- Havuz bölgesine kedi, köpek, kuş v.b. evcil hayvanlar getirilemez ve sokulamaz.
- Havuzdan yararlanırken diğer sakinleri rahatsız etmemeye azami özen gösterilmelidir.
- Havuz bölgesinde site sakinlerini rahatsız edecek şekilde; top oynamak, şakalaşmak vb. gibi hareketler yasaktır.
- Havuz demirbaşlarına hasar verenlerin hasar bedelleri ilgili şahıslardan tahsil edilir.
- Telefon, radyo, teyp, CD çalar, televizyon gibi cihazlar sadece kulaklık ile kullanılabilir. Havuz bölgesinde yüksek sesli yayın yapılamaz.
- Yüzme bilmeden havuza girenlerin can güvenliğinden site yönetimi veya güvenlik personeli sorumlu değildir.
- Havuz bölgesinde, kişileri rahatsız edecek şekilde fotoğraf makinesi ya da cep telefonu aracılığı ile fotoğraf çekilmemesine özen gösterilmelidir.
- Havuz bölgesi kullanımına dair karar ve uygulamalara yapılacak itirazlar, yazılı ve gerekçeli olarak site yönetimi ofisine yapılacaktır.
- ❖ Sauna-Buhar Odası Kullanım Kuralları
- Sauna-Buhar odası 07:00 ile 22:00 saatleri arasında kullanıma açıktır.
- 15 yaş dâhil küçük çocukların ebeveynleri yanlarında olsa dahi sauna ve buhar odasını kullanmamaları tavsiye edilir. Ebeveynleri yanlarında olarak kullanmaları halinde tüm sorumluluk ebeveynlerine aittir.
- 16-18 yaş arası çocuklar, ebeveynleri yanlarında olmadan sauna ve buhar odası kullanmaları halinde tüm sorumluluk ebeveynlerine aittir.
- Sauna ve buhar odası deri enfeksiyonu, açık yara ve kesikleri olan kişiler tarafından kullanılamaz. Herhangi bir sargı ile sauna ve buhar odasına girilemez.
- Saunaya girmeden önce duş alınması tavsiye olunur. Saunaya plastik ve sentetik maddeler sokulamaz.
- Sauna ve buhar odasına şort, mayo veya bikiniyle girilmelidir.
- Sizden önce ve sonra başkalarının kullandığını düşünerek mutlaka peştamal veya havlunuzun üzerine oturunuz (Bazı renkli havluların oturma alanını boyaması nedeni ile beyaz havlu kullanılması uygun olacaktır).
- Sauna çıkışında serin duş (sağlığınız açısından sakıncası yoksa soğuk duş) tavsiye edilir.
- Sauna çıkışından sonra havuza girmeden önce mutlaka duş alınmalıdır.
- Saunada 15 dakikadan fazla kalmayınız.
- Sauna çıkışında mutlaka duş alarak serinleyiniz ve 15 dk dinleniniz.
- Buhar banyosu bittikten sonra 15 dk dinleniniz. Önce sıcak su sonra soğuk su ile duş alınız ve vücudunuz tamamen soğuduktan sonra giyininiz.
- Sauna ve buhar banyosu seanslarında mutlaka sıvı tüketiniz (su, minareli içecekler), hafif ve tuzlu şeyler atıştırınız (tuz ve su kaybını önlemek için).
- Kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyonu olan kişilerin ve hamilelerin doktora danışmadan sauna ve buhar odasına girmeleri tehlikelidir.
- Sauna 75-85 ° C derece arasında kullanılmalıdır.
- Sauna ve buhar odası içinde, önce ve sonra alkollü içecekler kullanmayınız.
- Sauna ve buhar odasında sigara içmeyiniz.
- Sauna ve buhar odasına tok karnına girmeyiniz. (En az 2 saat önce yemek yemeniz gerekmektedir).
- Alkol, antibiyotik, sakinleştirici, uyarıcı veya metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan ilaç kullananlar sauna ve buhar odasını kullanmamalıdır.
- Altı kaymayan terlik kullanınız.
- Sauna içerisinde ocak üzerine parfüm, esans, kokulu yağ vb. dökmeyiniz, eşya koymayınız.
- Site sakinleri kurallara uymakla yükümlüdürler. Kural ihlali sonucu doğabilecek herhangi bir aksaklıktan Site Yönetimi sorumlu değildir.
- ❖ Fitness Salonu Kullanım Kuralları
- Fitness salonu 07:00 ile 22:00 saatleri arasında kullanıma açıktır.
- 15 yaş dâhil küçük çocuklar ebeveynleri yanlarında olmadan fitness salonunu kullanamazlar.
- 16-18 yaş arası çocuklar, ebeveynleri yanlarında olmadan fitness salonunu kullanmaları halinde tüm sorumluluk ebeveynlerine aittir.
- Temiz spor ayakkabısı ve spor kıyafeti kullanılması zorunludur. Terlik, atlet, dışarıda kullanılan spor ayakkabısı ile salon kullanılmamalıdır.
- Fitness salonuna ıslak kıyafet ile girilmemelidir.
- Çalışma esnasında mutlaka ter havlusu kullanınız. Terliyken oturduğunuz veya yaslandığınız alanı havlunuzu sererek kullanınız (çalıştığınız aletlerin daha önce ve sonrasında bir başkası tarafından kullanıldığını unutmayınız).
- Çalışma sırasında terleyeceğinizden yanınızda yedek tişört bulundurunuz.
- Fitness salonuna alkollü, karnınız aşırı tok veya çok aç olarak gelmeyiniz.
- Kullanmış olduğunuz serbest ağırlık ve aletleri çalışma bitiminde yerine bırakınız.
- Güvenliğiniz için aletleri doğru ve dikkatli kullanınız.
- Performansınızın ve metabolizmanızın olumsuz yönde etkilenmemesi için mutlaka set ve hareket aralarında sıvı tüketin (su, mineralli su, vs.).
- Koşu bantları, yoğunluğun olduğu saatlerde diğer site sakinlerinin de faydalanabilmesi için uygun sürelerde kullanılmasına dikkat edilmelidir.
- Spor çantaları soyunma dolaplarına bırakılmalı, fitness alanına getirilmemelidir.
- Çevreye ve eşyaya verilen zarar ve hasarlar yapan kişiden veya velisinden tazmin edilecektir.
- Serbest ağırlıklarla çalışmalar sırasında özel dikkat harcayınız; diğer çalışanlara tehlike yaratacak hareketler yapmayınız, çalışmalarınızı sadece platform üzerinde yapınız, ağırlıkları yere atarak indirmeyiniz, bırakarak indiriniz.
- Çalışmalarınızı temel ağırlık çalışma prensiplerinize uyarak yapınız. Bilinçsiz, programsız çalışma yapmayınız, yük altında nefes tutmayınız, bel ve eklemlerinize yük bindirmeyiniz.
- İsteyen site sakinleri hizmet firmasının eğitmenlerinden ücreti karşılığında personel training hizmeti alabilir.
Hijyen ve sağlığınız açısından yukarıda yazılı maddelere uyulması önemle rica olunur.
- ❖ Açık Spor Alanları
- Basketbol sahası kullanımı her gün 09:00 ile 21:00 saatleri arasındadır. Saat 21:05 ’de saha aydınlatmaları kapatılır.
- Spor sahalarına evcil hayvan, bisiklet, kay kay vb. şeylerin her ne sebeple olursa olsun sokulması yasaktır.
- Tesislerin kullanımında meydana gelebilecek mal kayıplarından veya unutulan eşyalardan yönetim sorumlu tutulamaz.
- Spor alanlarının kullanımı sırasında verilen her türlü hasar ve zarar ilgili kişi veya kişilerden tahsil edilir.
- Spor aktiviteleri sırasında oluşabilecek yaralanma ve sakatlanmalardan Site Yönetimi sorumlu tutulamaz.
- Spor alanlarında başkalarını rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalıdır.
- D. ÖNEMLİ TEKNİK HUSUSLAR
❖ Lamine ve Masif Parke Kullanım Esasları
- Genel temizlikte buharlı makina, sert fırça, çok nemli paspas gibi parkeye ve cilaya zarar verebilecek temizlik gereçleri kullanılmamalıdır.
- Parkenin yüzeyi az nemli bezle silinmelidir.
- Parke yüzeyine zarar verebilecek mobilyaların ayaklarına keçe veya benzeri ürünler yapıştırılarak parkeye doğrudan teması kesilmelidir.
- Masif parke ahşap malzeme olduğundan ıslak ve nemli ortamlardan zarar görebilir.
- Yaz-kış sıcaklık farklarından parkenin bulunduğu ortamın sıcaklığının sabit tutulması ve havalandırılmasına özen gösterilmelidir.
- Isı farkları ahşapta daralma ve genleşmeye sebep olur.
❖ Çift Açılım Aksesuarlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı Esasları
- E. YANGINDA YAPILACAKLAR
❖ Sitemizde yangına karşı alınan önlemler ve donanımlar
Bulvar Loft Sitesi inşaatının her aşaması deprem, su basması, sert rüzgârlar gibi doğal afetlere karşı teknolojinin en son yenilikleri ve uygulamaları esas alınarak inşa edilmiştir. Ancak doğal afetlerden daha fazla önem verilmesi gereken ve yüksek binaları tehdit eden bir başka konu da yangındır. Yangının yüksek binalara vereceği zarar, birçok doğal afete oranla daha önemli ve etkilidir. Bulvar Loft Sitesindeki binalarda, teknolojik olarak yangının farkına varacak bir sistem tesis edilmiştir. Binalarda yangına karşı tesis edilen teknik altyapıda;
- Bloklarda kat holleri ve konutların içinde yangın ihbar ve söndürme sistemi bulunmaktadır.
- Tüm kat holleri ile -1 ve -2. Katlarda bulunan kapalı otopark alanlarında yangın söndürme cihazları mevcuttur.
- Binanın belirli bölümlerinde yangına karşı kendi kendine müdahaleye başlayacak yangın söndürme sistemleri ile donatılmıştır.
- Site Yönetimi kadroları, diğer acil durumlar gibi yangın konusunda da eğitim almıştır ve belirli bir plan dâhilinde almaya devam edecektir. Belirli periyotlarda acil durumlara müdahale konusunda eğitimler ve uygulamalar da yapılacaktır. Bu eğitim ve uygulamalar yılda en az bir kez gerçekleştirilmeye devam edecektir.
- Bloklar içerisinde ısının “68 - 72 ° C” dereceye ulaşması halinde ise sprinkler sistemi devreye girer ve su spreyi şeklinde yangını söndürür. Sprinkler nozullarındaki cam haznenin korunması amaçlı takılmış bulunan TURUNCU PLASTİK koruyucular sökülmelidir. Aksi takdirde sprink nozulları görevini yapmaz.
- Daire içerisindeki bir yangında önce koridorlarda bulunan yangın butonuna basılmalı ve dairenin elektrik sigortaları kapatılmalı, yangın söndürücü tüple yangına müdahale edilmelidir.
- Elektrik yangınlarında su kullanılmamalıdır.
- Tüm ortak alanlarda ve dairelerde duman detektörleri bulunmaktadır. Kapalı alanlarda sigara içildiği takdirde duman detektörleri algılama yapacağından binadaki tüm yangın sistemi devreye girmektedir. Bu nedenle daire içinde sigara içilmemesi tavsiye edilmektedir.
❖ Yangına Karşı Önlemler
Günlük yaşamınızda alacağınız basit önlemler ile yangın çıkmasını engelleyebilirsiniz. Konutunuzun içinde yangına karşı her zaman alınması gereken standart önlemler yangın emniyeti için gerekli ve yeterlidir (ütüyü prize takılı unutmamak, ocakları açık bırakmamak, yanan sigara izmaritlerini çöpe atmamak, evde yanıcı ve parlayıcı özellikleri olan ve yüksek sıcaklık ve/veya açık aleve gösterilmemesi gereken ürünler var ise bunları ayrı ve emniyetli şekilde saklamak gibi).
Çöplerinizi kapalı bir poşet içinde kat hollerinde bulunan çöp konteyneri içine bırakırken, herhangi bir sızıntı olmamasına ve yanan izmarit gibi çöp içinde yangına sebep olabilecek unsurlar olmamasına özen gösteriniz. Çöpler ve çöplerin toplandığı ortamlar, yangına karşı hassas bölgelerdir ve dikkatli davranışınız çok önemlidir.
❖ Yangın Tespit Ettiğinizde
Herhangi bir yangın durumu tespit ettiğinizde, soğukkanlılığınızı kaybetmeden; kat holünüzde ve yangın merdiveni girişinde bulunan yangın ihbar butonuna basınız. Yönetime haber veriniz. Komşularınızı uyarınız. Bulunduğunuz katı terk etmeniz gerekiyor ise, asansörleri kullanmadan, yangın merdiveninden binayı terk ediniz.
İtfaiye Genel Telefon Numarası: 110
❖ Kat Holü ve Yangında İzlenecek Yol
◆ Yangın Merdivenleri
BULVAR LOFT Sitesinde tüm bloklarda, herhangi bir tehlike anında tüm katlardan sizi güvenle binalarınızın dışına yönlendirecek yangın merdivenleri mevcuttur. Yangın merdivenleri pozitif basınçlandırılmış olduğundan, bu tür uygulamalar için en emniyetli “bina terk” aracıdır. Yangın merdivenlerinin kapıları, kullanılmadığı sürece kapalı tutulmalıdır.
◆ Yangın Dolapları
Her katta yangın dolabı/dolapları mevcuttur Yangın dolapları içinde birer adet yangın hortumu ve vanası, birer adet 6 kg.lık kuru kimyevi tozlu yangın tüpü bulunur. Yangın devresi, sürekli olarak basınçlı su ile dolu bulunmaktadır ve vana açıldığında su doğrudan kullanılabilecek durumdadır.
◆ Yangın Alarm Butonu
Yangın Alarm Butonu, elle alarm vermek üzere duvarda bulunmaktadır. Kat holü planında yeri/yerleri gösterilmiştir. Herhangi bir acil durumu veya özellikle de yangını haber vermek için, bu butonun camı kırılarak, butona basılması yeterli olacaktır.
- F. İŞLETME PROJESİ VE YÖNETİM PLANI
İşletme Projesi ve Yönetim Planı’na göre hesaplanan aylık aidat avansları, Site sakini/daire sahibi tarafından her ayın 1-10. günleri arasında (ilgili ayın ilk 10 -on- günü içerisinde) Bulvar Loft Site Yönetimi hesabına yatırılmalıdır.
Hesap Adı (Alıcı):
Bulvar Loft Site Yönetimi
Şube Adı:
İş Bankası T.R.T. Sitesi - Başkent / Ankara
IBAN NO:
TR03 0006 4000 0014 2750 1536 05
● Ödemeler sadece banka havalesi veya EFT yolu ile yapılır; elden nakit tahsilat yapılmamaktadır.
● Aidat listeleri site sakinlerine/daire sahiplerine taşınma sırasında veya eposta yoluyla iletilecektir.
● Aidat ödemelerini belirlenen zamanlar dâhilinde yerine getirmeyen sakinlere 634 sayılı KMK, Yönetim Planı esas alınarak her ay %5 yasal gecikme faizi uygulanır.
- G. KANUN VE YÖNETMELİKLER
- H. ACİL DURUM VE ÖNEMLİ TELEFONLAR
- ACİL TELEFON NUMARALARI
YER ADI
|
TELEFON NO
|
Yangın İhbar
|
110
|
Acil Servis (Ambulans)
|
112
|
Alo Doktor
|
113
|
Zehir Danışma
|
114
|
Telefon Arıza
|
121
|
Kablo TV Arıza
|
126
|
Su Arıza
|
185
|
Elektrik Arıza
|
186
|
Gaz Arıza
|
187
|
Cenaze Hizmetleri
|
188
|
Uyandırma
|
135
|
Alo Zabıta
|
153
|
Alo Trafik
|
154
|
Polis İmdat
|
155
|
Jandarma İmdat
|
156
|
Alo Karayolları
|
159
|
Alo Gürültü
|
176
|
Orman Yangını İhbar
|
177
|
Alo Valilik
|
179
|
Hastane Randevu Merkezi
|
182
|
Sosyal Destek Hattı
|
183
|
Uyuşturucu Bilgi
|
171
|
- ÖNEMLİ TELEFON NUMARALARI
YER ADI
|
TELEFON NO
|
Gölbaşı 4 No.lu Aile Sağlığı Merkezi
|
460 18 32
|
Taşpınar Aile Sağlığı Merkezi
|
499 33 49
|
İncek Polis Merkezi
|
485 15 90
|
Osman Tan Polis Merkezi
|
484 10 57
|
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü
|
484 68 68 / 484 76 76
|
Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı
|
484 00 07
|
Gölbaşı Zabıta Müdürlüğü
|
485 51 85 / 485 51 96
|
Gölbaşı Veteriner İşleri Müdürlüğü
|
485 54 51 / 485 54 52
|
ASKİ Gölbaşı Bölge Müdürlüğü (Su)
|
616 21 74 / 616 21 75
|
EnerjiSA Çağrı Merkezi (Elektrik)
|
444 43 72
|
Bosch Müşteri Hizmetleri
|
444 63 33
|
Siemens Müşteri Hizmetleri
|
444 66 88
|
Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi
|
666 76 66
|
Beytepe Murat Erdi Eker Hastanesi
|
906 06 70 / 906 06 71
|
Ankara Şehir Hastanesi
|
552 60 00
|
Gazi Üniversitesi Hastanesi
|
202 40 00 / 444 48 48
|
Hacettepe Üniversitesi Hastanesi
|
305 50 00
|
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA)
|
304 20 00
|
Başkent Üniversitesi Hastanesi
|
212 82 82 / 203 68 68
|
Güven Hastanesi Çayyolu
|
444 94 94
|
- I. TİCARİ ALANLARIMIZ
❖ BİG CHEFS
Tel: 0.312.504 12 80
❖ TİMBOO CAFE (YAKINDA HİZMETİNİZDE)
❖ PARİS KUAFÖR
Tel: 0.312.557 98 32
Instagram: pariskuaforincek
❖ SER PERDE
Tel: 0.312.504 12 80
❖ İYİ TOSTLAR
Tel: 0.312.285 86 78
Tel: 00.312.284 86 78
❖ TONİC GASTRO PUB
❖ BULVAR LOFT ECZANESİ (YAKINDA HİZMETİNİZDE)
|